Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam niezbyt fajne wspomnienia związane z bigosem z czasów dzieciństwa, zawsze pełen był tłustego mięsa. Stąd też pomysł by zrobić odchudzony bigos.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 278
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 328
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 52
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 62
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 278
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 328
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 52
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 62
Składniki
grzyby namocz przez 3 godziny w wodzie, nie wylewaj wody z ich moczenia, dodasz ja do bigosu kapustę odcedź, posiekaj, wrzuć do garnka, zalej wodą i gotuj pod przekryciem około 20 minut na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę świeżą pierś z kurczaka, dodaj cebulkę pokrojoną w kostkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, a na końcu pokrojony w kostkę wędzony filet z kurczaka dodaj zawartość patelni do garnka z kapustą, wymieszaj grzyby i śliwki pokrój w mniejsze kawałki, dodaj do garnka, dolej wodę z grzybów, zamieszaj dodaj sól, pieprz, majeranek oraz koncentrat pomidorowy gotów pod przykryciem jeszcze godzinę