Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam niezbyt fajne wspomnienia związane z bigosem z czasów dzieciństwa, zawsze pełen był tłustego mięsa. Stąd też pomysł by zrobić odchudzony bigos.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4567
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 726
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 320
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14655
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4567
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 726
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 320
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14655
Składniki
grzyby namocz przez 3 godziny w wodzie, nie wylewaj wody z ich moczenia, dodasz ja do bigosu kapustę odcedź, posiekaj, wrzuć do garnka, zalej wodą i gotuj pod przekryciem około 20 minut na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę świeżą pierś z kurczaka, dodaj cebulkę pokrojoną w kostkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, a na końcu pokrojony w kostkę wędzony filet z kurczaka dodaj zawartość patelni do garnka z kapustą, wymieszaj grzyby i śliwki pokrój w mniejsze kawałki, dodaj do garnka, dolej wodę z grzybów, zamieszaj dodaj sól, pieprz, majeranek oraz koncentrat pomidorowy gotów pod przykryciem jeszcze godzinę