Do góry

Dania główne Przepis na:

Fit bigos

Fit bigos

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 560

Dodano:

Odsłon: 3003

Mam niezbyt fajne wspomnienia związane z bigosem z czasów dzieciństwa, zawsze pełen był tłustego mięsa. Stąd też pomysł by zrobić odchudzony bigos.

Składniki

  • 500 g kapusty kiszonej 200 g wędzonego fileta z kurczaka 200 g świeżego fileta z kurczaka 1 cebula 20 g suszonych grzybów 10 su
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Fit bigos

Przygotowanie

  1. grzyby namocz przez 3 godziny w wodzie, nie wylewaj wody z ich moczenia, dodasz ja do bigosu

    kapustę odcedź, posiekaj, wrzuć do garnka, zalej wodą i gotuj pod przekryciem około 20 minut

    na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę świeżą pierś z kurczaka, dodaj cebulkę pokrojoną w kostkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, a na końcu pokrojony w kostkę wędzony filet z kurczaka

    dodaj zawartość patelni do garnka z kapustą, wymieszaj

    grzyby i śliwki pokrój w mniejsze kawałki, dodaj do garnka, dolej wodę z grzybów, zamieszaj

    dodaj sól, pieprz, majeranek oraz koncentrat pomidorowy

    gotów pod przykryciem jeszcze godzinę

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

elkapatelka 09 grudnia 2018 Na "fit" to zamiast mięsa dodaje się kotlety sojowe,mogą być ugotowane i podsmażone na oleju

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń