Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu bardzo zdrowe klopsiki.
Patelnia lub rondel z głębokim dnem
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1235
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 242
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2251
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4329
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1235
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 242
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2251
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4329
Składniki
Do bułki tartej dodaję 5 łyżek wody. Do miski przekładam mięso mielone, drobno posiekaną cebulę, jajko oraz bułkę tartą namoczoną w wodzie oraz sól i pieprz. Całość dokładnie uganiatam ręką na gładką masę (rękę warto namoczyć, żeby masa się nie kleiła) i formuję pulpeciki wielkości dużego orzecha włoskiego.
Klopsiki obtaczam w mące pełnoziarnistej i przekładam na talerz.
Na patelni lub rondlu z głębokim dnem rozgrzewam 3 łyżki oliwy z oliwek i smażę na rozgrzanej patelni klopsiki około 4 minut z obu stron.
Następnie dodaję 1 szklankę wrzątku oraz 2 starte na grubych oczkach marchewki i danie duszę około 10 minut. Klopsiki przekładam na talerz i podaję z ziemniakami z wody i surówką. Smacznego!
W misce mieszam 1 łyżkę mąki pełnoziarnistej z 3 łyżkami wody. Dodaję do dania wraz z 1 łyżeczką curry. Mieszam i duszę jeszcze około 3 minut.