Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zdrowy, szybki i kolorowy obiad
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 491
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 108
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 152
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 491
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 108
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 152
Składniki
Ugotować 200 g makaronu według przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Podsmażyć cebulkę, pokrojoną w małą kostkę, gdy się zeszkli, dodać pokrojoną w paski polędwiczkę. Gdy mięso uzyska biały kolor, dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę. Wszystko razem chwilę podsmażyć, zalać mleczkiem kokosowym, dodać serek. Wymieszać, przyprawić według uznania: solą, świeżym pieprzem, czerwoną papryką i kurkumą. Dodać garść rukoli. Wymieszać.
Na talerz nałożyć makaron, polać sosem mięsnym, udekorować świeżą rukolą i pestkami dyni. Smacznego ;-)