Do góry

Dania główne Przepis na:

Flądra w sumaku

Flądra w sumaku

Autor:

Przepisów i artykułów: 743 Ocena: 15369

Dodano:

Odsłon: 864

Podana z podsmażonym koprem włoskim. Kwaskowy smak sumaku idealnie podkreśla smak ryby.

Składniki

  • flądra lub inny filet morskiej ryby 150 g osoba
  • sumak szczypta na porcję, sól i pieprz
  • oliwa z oliwek/ tłuszcz do smażenia
  • fenkuł-koper włoski bulwa, sól, oliwa z oliwek
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Flądra w sumaku

Przygotowanie

  1. Najpierw pokroiłam bulwę fenkułu- używa się bez łodyg- są twarde i zniechęcają. można je wrzucić do jakiegoś wywaru aby oddały smak. Fenkuł podsmażyłam , aż się zeszklił i był lekko chrupki i soczysty.
    Zdjęłam z patelni.

    Filety posypałam przyprawami i usmażyłam do lekkiego zrumienienia na tej samej patelni. Filety są cienki dosłownie po około 7 minut z każdej strony.
    Gotowe!

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 13 listopada 2020 Bardzo mi sie podoba ten pomysl z sumakiem. Jeszcze nigdy nie stosowalam go z ryba, a przeciez kwaskowy smak pasuje jak cytryna :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

SprytnaChochla 12 listopada 2020 Fajny przepis. Bardzo lubię sumak, ale do ryby jeszcze nie używałam Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 listopada 2020 Rewelka, rybka z taką przyprawą jest przepyszna :) Biorę wszystko, jak jeszcze coś zostało ;) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 12 listopada 2020 Pyszna rybka apetycznie podana:) Musiałam sprawdzić w necie co to za przyprawa sumak bo jeszcze jej nie spotkałam na sklepowej półce:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń