Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Focaccia włoska, która przedstawi wiosnę, łąkę jak kto woli. Pyszna, kolorowa i bardzo łatwa do zrobienia. Wystarczą chęci i pomysł.
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 103
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20455
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 57
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 82
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2728
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 103
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20455
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 57
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 82
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2728
Składniki
Do miski wykruszam drożdże, dodaję 4 łyżki letniej wody, łyżkę mąki, cukier, mieszam i odstawiam zaczyn do wyrośnięcia na 30 minut. Do zaczynu przesiewam resztę mąki, dodaję wodę, sól, oliwę i ciasto wyrabiam, zrobiłam to mikserem. Przykrywam i odstawiam do wyrośnięcia na godzinę w ciepłe miejsce. Po tym czasie przekładam ciasto na stolnicę podsypaną mąką zagniatam i rozciągam na placek. Piekarnik nagrzewam do temp 240 stopni razem z kamieniem do pizzy.Ciasto rozciągnięte przekładam na arkusz papieru do pieczenia.Smaruję olejem. Układam dodatki według uznania. Na końcu spryskuję jeszcze oliwą. Posypuję ziołami. Wstawiam do piekarnika na 15-20 minut temp 210 stopni.