Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mianem forszmaku określa się kilka potraw z Lubelszczyzny. Jedną z nich jest rodzaj gulaszu z kilku rodzajów mięs z dodatkiem ogórków kiszonych i pomidorów. Dziś proponuję forszmak z dodatkiem ugotowanej kaszy gryczanej.
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 15961
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 54
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 148
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 656
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 469
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 84
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 15961
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 54
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 148
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 656
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 469
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 84
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry a następnie w paski. Obsmażamy na oleju a następnie przekładamy do większego garnka.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, smażymy na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa, dokładamy do garnka. Boczek kroimy w kostkę a kiełbasę w półplasterki, oprószamy mąką, następnie również podsmażamy. Wkładamy do garnka.
Zawartość garnka zalewamy 500 ml wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, słodką paprykę. Dusimy ok. 1,5 godziny.
Pod koniec duszenia dodajemy pokrojone w kostkę ogórki i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą i pieprzem w miarę potrzeby. Dodajemy śmietanę. Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną i ewentualnie z surówką.