Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mianem forszmaku określa się kilka potraw z Lubelszczyzny. Jedną z nich jest rodzaj gulaszu z kilku rodzajów mięs z dodatkiem ogórków kiszonych i pomidorów. Dziś proponuję forszmak z dodatkiem ugotowanej kaszy gryczanej.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2579
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3592
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102085
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6455
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2579
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3592
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102085
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6455
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry a następnie w paski. Obsmażamy na oleju a następnie przekładamy do większego garnka.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, smażymy na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa, dokładamy do garnka. Boczek kroimy w kostkę a kiełbasę w półplasterki, oprószamy mąką, następnie również podsmażamy. Wkładamy do garnka.
Zawartość garnka zalewamy 500 ml wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, słodką paprykę. Dusimy ok. 1,5 godziny.
Pod koniec duszenia dodajemy pokrojone w kostkę ogórki i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą i pieprzem w miarę potrzeby. Dodajemy śmietanę. Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną i ewentualnie z surówką.