Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem niewiele potrzeba produktów, by wyczarować smaczne danie ...;)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1910
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 353
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1910
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 353
Składniki
Mięso umyć, pokroić w kostkę, i usmażyć na oleju z dodatkiem przypraw. Ostudzić i zmielić. Ciastem francuskim wyłożyć keksówkę (ja zostawiłam także papier do pieczenia) w taki sposób, by boki można było złożyć. Na dno wysypać mięso mielone.
Następnie poukładać pokrojoną w paski paprykę i plastry mozzarelli. Całość przykryć bokami ciasta. Posmarować roztrzepanym jajem.
Piec w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez 40-45 min. Smacznego!