Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem niewiele potrzeba produktów, by wyczarować smaczne danie ...;)
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85276
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2571
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10010
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4051
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7136
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85276
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2571
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10010
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4051
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7136
Składniki
Mięso umyć, pokroić w kostkę, i usmażyć na oleju z dodatkiem przypraw. Ostudzić i zmielić. Ciastem francuskim wyłożyć keksówkę (ja zostawiłam także papier do pieczenia) w taki sposób, by boki można było złożyć. Na dno wysypać mięso mielone.
Następnie poukładać pokrojoną w paski paprykę i plastry mozzarelli. Całość przykryć bokami ciasta. Posmarować roztrzepanym jajem.
Piec w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez 40-45 min. Smacznego!