Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis polecam na zbliżające się święta Wielkanocne. Można zajadać z barszczem lub żurkiem, oraz samo, jako przekąska. Przygotowanie nie pochłania dużo czasu. Ciasto jest pyszne i bardzo ładnie prezentuje się na stole.
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2349
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10477
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4978
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1024
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7947
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2349
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10477
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4978
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1024
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7947
Składniki
Kiełbaski obrać z błonki, pokroić w półksiężyce. Cebule również obrać i pokroić w piórka. Kiełbaski smażymy z cebulą na oleju. Dodajemy wszystkie przyprawy. Smażymy do miękkości, następnie odstawiamy aby ostygło. Ciasto francuskie kroimy wzdłuż. Jedną część nacinamy. Brzegi jednego nie pociętego kawałka, smarujemy roztrzepanym jajkiem. Nakładamy farsz i przykrywamy pociętym kawałkiem ciasta. Wierzch smarujemy jajkiem. Pieczemy ok. 20 minut w 180*C