Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis polecam na zbliżające się święta Wielkanocne. Można zajadać z barszczem lub żurkiem, oraz samo, jako przekąska. Przygotowanie nie pochłania dużo czasu. Ciasto jest pyszne i bardzo ładnie prezentuje się na stole.
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 269
Dzisiaj zapraszam na prawdziwą gorącą czekoladę, ozdobioną kremową bitą śmiet...
Odsłon: 151
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 269
Dzisiaj zapraszam na prawdziwą gorącą czekoladę, ozdobioną kremową bitą śmiet...
Odsłon: 151
Składniki
Kiełbaski obrać z błonki, pokroić w półksiężyce. Cebule również obrać i pokroić w piórka. Kiełbaski smażymy z cebulą na oleju. Dodajemy wszystkie przyprawy. Smażymy do miękkości, następnie odstawiamy aby ostygło. Ciasto francuskie kroimy wzdłuż. Jedną część nacinamy. Brzegi jednego nie pociętego kawałka, smarujemy roztrzepanym jajkiem. Nakładamy farsz i przykrywamy pociętym kawałkiem ciasta. Wierzch smarujemy jajkiem. Pieczemy ok. 20 minut w 180*C