Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis polecam na zbliżające się święta Wielkanocne. Można zajadać z barszczem lub żurkiem, oraz samo, jako przekąska. Przygotowanie nie pochłania dużo czasu. Ciasto jest pyszne i bardzo ładnie prezentuje się na stole.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 358398
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 216
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 358398
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 216
Składniki
Kiełbaski obrać z błonki, pokroić w półksiężyce. Cebule również obrać i pokroić w piórka. Kiełbaski smażymy z cebulą na oleju. Dodajemy wszystkie przyprawy. Smażymy do miękkości, następnie odstawiamy aby ostygło. Ciasto francuskie kroimy wzdłuż. Jedną część nacinamy. Brzegi jednego nie pociętego kawałka, smarujemy roztrzepanym jajkiem. Nakładamy farsz i przykrywamy pociętym kawałkiem ciasta. Wierzch smarujemy jajkiem. Pieczemy ok. 20 minut w 180*C