Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Francuska tarta porzeczkowa"
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 55
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 19
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 297
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1400
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 55
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 19
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 297
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1400
Składniki
Ciasto rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze, aż rozmarznie. Potem przełóż je na stolnicę oprószoną mąką. Cienko rozwałkuj. Formę do tarty wyłóż pergaminem. Wylep ją plackiem. Spód tarty gęsto ponakłuwaj widelcem, aby nie wybrzuszył się podczas pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 225 st. Piecz ok. 20 minut.
W tym czasie porzeczki opłucz, osusz, oderwij od gałązek. Proszek budyniowy wymieszaj z 1 szklanką mleka. Resztę mleka zagotuj z cukrem. Wlej rozrobiony budyń. Gotuj, aż masa zgęstnieje. Rozsmaruj ją na przygotowanym spodzie. Posyp porzeczkami. Odstaw do wystudzenia. Przed podaniem tartę posyp cukrem pudrem i udekoruj miętą.Źródło: Tina