Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne wakacyjne jedzonko.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52068
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 139
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52068
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 139
Składniki
Do czystej sałaty dodać olej z cytryną i bazylia, a także ocet jabłkowy, miód i sól do smaku. Przemieszać. Pomidora umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Jajka roztrzepać w miseczce. Dodać pokrojonego pomidora, sól i świeżo mielony pieprz kolorowy. W rondelku rozgrzać łyżeczkę smalcu i wlać roztrzepane jajka. Przykryć i smażyć na wolnym ogniu, aż jajka całkowicie się zetną. Przełożyć na talerz i na wierzchu ułożyć sałatę. Można złożyć na pół. Zajadać. Smacznego.