Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne wakacyjne jedzonko.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 149
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31335
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 425
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 149
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31335
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 425
Składniki
Do czystej sałaty dodać olej z cytryną i bazylia, a także ocet jabłkowy, miód i sól do smaku. Przemieszać. Pomidora umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Jajka roztrzepać w miseczce. Dodać pokrojonego pomidora, sól i świeżo mielony pieprz kolorowy. W rondelku rozgrzać łyżeczkę smalcu i wlać roztrzepane jajka. Przykryć i smażyć na wolnym ogniu, aż jajka całkowicie się zetną. Przełożyć na talerz i na wierzchu ułożyć sałatę. Można złożyć na pół. Zajadać. Smacznego.