Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frittata to włoska potrawa na bazie jaj, przypominająca omlet lub quiche bez skórki lub jajecznicę, wzbogacona dodatkowymi składnikami, takimi jak sery czy warzywa. Słowo frittata pochodzi z języka włoskiego i można go z grubsza przetłumaczyć jako „smażony”.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112818
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 112
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 245
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 378
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 658
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112818
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 112
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 245
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 378
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 658
Składniki
Na duzej patelni żaroodpornej rozgrzej oliwe z oliwek i dodaj cebulę i czosnek
Smaz przez około 2 minuty, aż sie zarumieni ,nastepnie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, groszek i cukinię
doprawiamy solą, pieprzem i oregano, smażymy okolo 5 minut na mniejszym ogniu mieszajac co chwile.
Jajka roztrzepujemy w misce
Wlewamy jajka do warzyw , na patelnię,mieszamy tak aby jajka polaczyly sie z warzywami
Wstawiamy patelnie do piekarnika i pieczemy na złoty kolor. Temperatura w piekarniku 190`C, zwykle potrzeba około 8-10 minut.
Gotowa frittate podajemy na cieplo ,kroimy i podajemy z sałatką