Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frittata to włoska potrawa na bazie jaj, przypominająca omlet lub quiche bez skórki lub jajecznicę, wzbogacona dodatkowymi składnikami, takimi jak sery czy warzywa. Słowo frittata pochodzi z języka włoskiego i można go z grubsza przetłumaczyć jako „smażony”.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1104
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1104
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Na duzej patelni żaroodpornej rozgrzej oliwe z oliwek i dodaj cebulę i czosnek
Smaz przez około 2 minuty, aż sie zarumieni ,nastepnie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, groszek i cukinię
doprawiamy solą, pieprzem i oregano, smażymy okolo 5 minut na mniejszym ogniu mieszajac co chwile.
Jajka roztrzepujemy w misce
Wlewamy jajka do warzyw , na patelnię,mieszamy tak aby jajka polaczyly sie z warzywami
Wstawiamy patelnie do piekarnika i pieczemy na złoty kolor. Temperatura w piekarniku 190`C, zwykle potrzeba około 8-10 minut.
Gotowa frittate podajemy na cieplo ,kroimy i podajemy z sałatką