Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frittata to genialne, włoskie, danie. To coś pomiędzy omletem a wytrawnym ciastem. Jest prosta i szybka w przygotowaniu. Można ją podawać na ciepło lub zimno, i to w zasadzie o każdej porze dnia: na śniadanie, obiad lub kolację. Wystarczy wybrać składniki według własnego uznania.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 172
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 168
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 440
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 107
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 172
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 168
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 440
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 107
Składniki
Ziemniaki pokroić na małe kawałki. Kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki, cebulę posiekać w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, ziemniaki i przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażyć mieszając. Następnie dodać kiełbasę. Jajka wbić do miski, dodać mleko, doprawić solą i pieprzem, całość lekko ubić widelcem. Masę jajeczną wylać na patelnię. Całość smażyć, podważając delikatnie brzegi placka łopatką, tak by masa mogła spływać pod spód. Kiedy spód frittaty się zetnie, patelnie przykryć i placek smażyć na małym ogniu, aż wierzch będzie ścięty. Gotowy placek zsunąć na talerz, posypać posiekanym szczypiorkiem, udekorować pokrojonymi w cząstki pomidorami i podać.