Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popularnego sosu ranczerskiego! Wyjątkowo smaczna i łatwa w przygotowaniu przekąska!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 940
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1975
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 456
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 940
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1975
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 456
Składniki
Pokrojone w słupki warzywa przekładamy do dużego naczynia i polewamy oliwą.
Całość doprawiamy łyżeczką suszonych ziół prowansalskich, łyżeczką pieprzu ziołowego oraz łyżeczką papryki słodkiej w proszku. Mieszamy.
Frytki wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Do miseczki dodajemy jogurt grecki, jogurt naturalny, sok z cytryny, czosnek, szczypiorek, koperek, natkę pietruszki, łyżeczkę soli oraz łyżeczkę pieprzu. Mieszamy.
Upieczone frytki posypujemy solą i podajemy z przygotowanym sosem. Smacznego.