Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popularnego sosu ranczerskiego! Wyjątkowo smaczna i łatwa w przygotowaniu przekąska!
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29221
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1649
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18557
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 665
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29221
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1649
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18557
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 665
Składniki
Pokrojone w słupki warzywa przekładamy do dużego naczynia i polewamy oliwą.
Całość doprawiamy łyżeczką suszonych ziół prowansalskich, łyżeczką pieprzu ziołowego oraz łyżeczką papryki słodkiej w proszku. Mieszamy.
Frytki wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Do miseczki dodajemy jogurt grecki, jogurt naturalny, sok z cytryny, czosnek, szczypiorek, koperek, natkę pietruszki, łyżeczkę soli oraz łyżeczkę pieprzu. Mieszamy.
Upieczone frytki posypujemy solą i podajemy z przygotowanym sosem. Smacznego.