Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popularnego sosu ranczerskiego! Wyjątkowo smaczna i łatwa w przygotowaniu przekąska!
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18253
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2608
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 232
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 346
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5493
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18253
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2608
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 232
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 346
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5493
Składniki
Pokrojone w słupki warzywa przekładamy do dużego naczynia i polewamy oliwą.
Całość doprawiamy łyżeczką suszonych ziół prowansalskich, łyżeczką pieprzu ziołowego oraz łyżeczką papryki słodkiej w proszku. Mieszamy.
Frytki wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Do miseczki dodajemy jogurt grecki, jogurt naturalny, sok z cytryny, czosnek, szczypiorek, koperek, natkę pietruszki, łyżeczkę soli oraz łyżeczkę pieprzu. Mieszamy.
Upieczone frytki posypujemy solą i podajemy z przygotowanym sosem. Smacznego.