Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne frytki z cukinii pieczone w piekarniku to idealna opcja na przekąskę do wieczornego filmu, czy dodatek do obiadu. Proste i szybkie w przygotowaniu. Chrupiąca, wyrazista w smaku panierka i miękkie wnętrze to prawdziwa uczta dla podniebienia ;) Frytki z cukinii najlepiej smakują na ciepło podane z sosem czosnkowym lub słodko-ostrym sosem chili.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Cukinie przekroić na pół i odciąć końce. Pokroić na frytki o grubości około 1,5 cm. Jajka rozkłócić z przyprawami. Płatki kukurydziane rozdrobnić w malakserze. Wymieszać z bułką tartą i serem. Cukinię panierować w jajku i w bułce z płatkami i serem. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Spryskać olejem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (góra-dół + termoobieg) przez około 30 minut, aż frytki się zarumienią. Po upieczeniu posypać solą. Podawać na ciepło z sosem czosnkowym lub słodko-ostrym sosem chili.