Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie regionalne - tradycyjne-łatwe w przygotowaniu a co najważniejsze bardzo dobre!!!
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6931
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5197
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2253
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6931
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5197
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2253
Składniki
Wykonanie: Kapustę ugotować, odcedzić, z mąki zrobić ciasto jak na naleśniki, zmieszać z kapustą, dodać przyprawy. Smażyć tak jak placki ziemniaczane. Można podawać ze śmietaną.
Rada:Jeżeli podane ilości są zbyt duże proszę zrobić ciasto jak na naleśniki w takiej samej ilości co kapusta kiszona. Po ugotowaniu kapustę można jeszcze posiekać nożem (można do niej dodać grzyby lub mięso) Placki nie mogą być zbyt grube-tak aby się dobrze usmażyły. W naczyniu w którym smażymy fuczki musi być dosyć doża ilość tłuszczu.
SMACZNEGO!!!!!