Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie regionalne - tradycyjne-łatwe w przygotowaniu a co najważniejsze bardzo dobre!!!
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54196
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 534
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5523
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54196
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 534
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5523
 
         
         
                Składniki
Wykonanie: Kapustę ugotować, odcedzić, z mąki zrobić ciasto jak na naleśniki, zmieszać z kapustą, dodać przyprawy. Smażyć tak jak placki ziemniaczane. Można podawać ze śmietaną.
Rada:Jeżeli podane ilości są zbyt duże proszę zrobić ciasto jak na naleśniki w takiej samej ilości co kapusta kiszona. Po ugotowaniu kapustę można jeszcze posiekać nożem (można do niej dodać grzyby lub mięso) Placki nie mogą być zbyt grube-tak aby się dobrze usmażyły. W naczyniu w którym smażymy fuczki musi być dosyć doża ilość tłuszczu.
SMACZNEGO!!!!!