Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie regionalne - tradycyjne-łatwe w przygotowaniu a co najważniejsze bardzo dobre!!!
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 98
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 171
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 30
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 94
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 98
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 171
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 30
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 94
Składniki
Wykonanie: Kapustę ugotować, odcedzić, z mąki zrobić ciasto jak na naleśniki, zmieszać z kapustą, dodać przyprawy. Smażyć tak jak placki ziemniaczane. Można podawać ze śmietaną.
Rada:Jeżeli podane ilości są zbyt duże proszę zrobić ciasto jak na naleśniki w takiej samej ilości co kapusta kiszona. Po ugotowaniu kapustę można jeszcze posiekać nożem (można do niej dodać grzyby lub mięso) Placki nie mogą być zbyt grube-tak aby się dobrze usmażyły. W naczyniu w którym smażymy fuczki musi być dosyć doża ilość tłuszczu.
SMACZNEGO!!!!!