Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie regionalne - tradycyjne-łatwe w przygotowaniu a co najważniejsze bardzo dobre!!!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Wykonanie: Kapustę ugotować, odcedzić, z mąki zrobić ciasto jak na naleśniki, zmieszać z kapustą, dodać przyprawy. Smażyć tak jak placki ziemniaczane. Można podawać ze śmietaną.
Rada:Jeżeli podane ilości są zbyt duże proszę zrobić ciasto jak na naleśniki w takiej samej ilości co kapusta kiszona. Po ugotowaniu kapustę można jeszcze posiekać nożem (można do niej dodać grzyby lub mięso) Placki nie mogą być zbyt grube-tak aby się dobrze usmażyły. W naczyniu w którym smażymy fuczki musi być dosyć doża ilość tłuszczu.
SMACZNEGO!!!!!