Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na szybki obiad.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Składniki
Do rozpuszczonego na patelni masła dodajemy śmietanę i sok z cytryny. Smażymy 2-3 minuty aż sos zgęstnieje. Dodajemy skórkę cytrynową i papryczkę chilli w wiórkach. Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z opisem na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy do sosu na patelnię. Dodajemy tuńczyka i mieszamy z sosem starając się aby ryba się nie rozpadła. Solimy i pieprzymy do smaku. Danie podajemy posypane natką pietruszki i przybrane paseczkami skórki cytrynowej.