Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na szybki obiad.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Do rozpuszczonego na patelni masła dodajemy śmietanę i sok z cytryny. Smażymy 2-3 minuty aż sos zgęstnieje. Dodajemy skórkę cytrynową i papryczkę chilli w wiórkach. Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z opisem na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy do sosu na patelnię. Dodajemy tuńczyka i mieszamy z sosem starając się aby ryba się nie rozpadła. Solimy i pieprzymy do smaku. Danie podajemy posypane natką pietruszki i przybrane paseczkami skórki cytrynowej.