Do góry

Dania główne Przepis na:

Fusilli z tuńczykiem w sosie cytrynowym

Fusilli z tuńczykiem w sosie cytrynowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1887

Dodano:

Odsłon: 13066

Idealne danie na szybki obiad.

Składniki

  • 60 g masła
  • 300 ml gęstej śmietany
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 400 g makaronu fusilli (świderki)
  • 200 g osączonego i rozdrobnionego tuńczyka z oleju z puszki
  • sól, pieprz
  • szczypta wiórków papryczki chilli
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • paseczki skórki cytrynowej do przybrania
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Fusilli z tuńczykiem w sosie cytrynowym

Przygotowanie

  1. Do rozpuszczonego na patelni masła dodajemy śmietanę i sok z cytryny. Smażymy 2-3 minuty aż sos zgęstnieje. Dodajemy skórkę cytrynową i papryczkę chilli w wiórkach.

    Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z opisem na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy do sosu na patelnię.
    Dodajemy tuńczyka i mieszamy z sosem starając się aby ryba się nie rozpadła.
    Solimy i pieprzymy do smaku. Danie podajemy posypane natką pietruszki i przybrane paseczkami skórki cytrynowej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 02 czerwca 2014 SUPER WYKWINTNE A ZARAZEM ORYGINALNE DANIE;) POLECAM MAKARONOWĄ ZAPIEKANKĘ Z BROKUŁAMI
http://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/04/zapiekanka-brokuowa-pod-beszamelem.html

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 24 maja 2014 Uwielbiam takie dania. No i ten widelczyk do kompletu :D Pozdrawiam ;)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń