Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystko co było w lodówce do jednego garnka i powstała ta oto gęsta sycąca zupa którą nazwałam garnkiem rozmaitości. Zupa bardzo smaczna i pożywna, smak i zapach roznosił się po całym mieszkaniu.
rondel, nóż, sitko, patelnia na zasmażkę,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12193
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12901
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4905
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12193
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12901
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4905
Składniki
Filet po oczyszczeniu opłukać , osuszyć i pokroić w większą kostkę. Oprószyć przyprawą do gyrosu. Kapustę poszatkować. Por pokroić w pół prążki ,sparzyć wrzątkiem na sitku ,a następnie odsączyć. Pieczarki po obraniu pokroić w plasterki , natomiast ziemniaki w kostkę . Paprykę po usunięciu gniazd nasiennych również pokroić w kostkę. W wyższym rondlu o grubym dnie rozgrzać masło klarowne włożyć pokrojony por, po chwili dodać pokrojony filet podsmażyć, dodać pieczarki i dalej podsmażać około 8 minut, dodać paprykę. Po kilku minutach dodać ziemniaki , kapustę oraz przyprawy. Do całości wlać rosół lub bulion albo po prostu zalać wodą , doprowadzić do zagotowania i gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości. Na koniec całość lekko zagęścić delikatną zasmażką z mąki i masła klarownego. Oprószyć posiekanym koperkiem lub natką pietruszki. Smacznego.
Dodanie ziemniaków i kapusty.
Całość delikatnie zagęścić.
Danie gotowe do podania
Danie gotowe.