Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystko co było w lodówce do jednego garnka i powstała ta oto gęsta sycąca zupa którą nazwałam garnkiem rozmaitości. Zupa bardzo smaczna i pożywna, smak i zapach roznosił się po całym mieszkaniu.
rondel, nóż, sitko, patelnia na zasmażkę,
Danie jednogarnkowe - chłopskie, swojskie, pożywne. Idealne na ponure dni jak...
Odsłon: 4321
Pizza na makaronie to danie pyszne i co ważne szybsze do wykonania od tradycy...
Odsłon: 50
Znudziły Ci się tradycyjne faworki, zrób coś innego. Różyczki, które mogą być...
Odsłon: 42
Pieczona karkówka jest świetnym pomysłem na obiad na każdą okazję. Natomiast...
Odsłon: 727
Taki chleb upiecze każdy nawet bez umiejętności pieczenia. Szybki czas przygo...
Odsłon: 22
Smaczna, szybka, prosta w wykonaniu sałatka z uszkami tortellini. Nadaje się...
Odsłon: 203
Pizza na makaronie to danie pyszne i co ważne szybsze do wykonania od tradycy...
Odsłon: 50
Znudziły Ci się tradycyjne faworki, zrób coś innego. Różyczki, które mogą być...
Odsłon: 42
Pieczona karkówka jest świetnym pomysłem na obiad na każdą okazję. Natomiast...
Odsłon: 727
Taki chleb upiecze każdy nawet bez umiejętności pieczenia. Szybki czas przygo...
Odsłon: 22
Smaczna, szybka, prosta w wykonaniu sałatka z uszkami tortellini. Nadaje się...
Odsłon: 203
Składniki
Filet po oczyszczeniu opłukać , osuszyć i pokroić w większą kostkę. Oprószyć przyprawą do gyrosu. Kapustę poszatkować. Por pokroić w pół prążki ,sparzyć wrzątkiem na sitku ,a następnie odsączyć. Pieczarki po obraniu pokroić w plasterki , natomiast ziemniaki w kostkę . Paprykę po usunięciu gniazd nasiennych również pokroić w kostkę. W wyższym rondlu o grubym dnie rozgrzać masło klarowne włożyć pokrojony por, po chwili dodać pokrojony filet podsmażyć, dodać pieczarki i dalej podsmażać około 8 minut, dodać paprykę. Po kilku minutach dodać ziemniaki , kapustę oraz przyprawy. Do całości wlać rosół lub bulion albo po prostu zalać wodą , doprowadzić do zagotowania i gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości. Na koniec całość lekko zagęścić delikatną zasmażką z mąki i masła klarownego. Oprószyć posiekanym koperkiem lub natką pietruszki. Smacznego.
Dodanie ziemniaków i kapusty.
Całość delikatnie zagęścić.
Danie gotowe do podania
Danie gotowe.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Karkówka z cebulą z piekarnika
Dania główne
Alu kofta – indyjski sposób na kalafiora i ziemniaki
Dania główne
Sznycel wiedeński
Dania główne
Rosół z kaczki
Karkówka z cebulą z piekarnika
Pieczona karkówka jest świetnym pomysłem na obiad na każdą okazję. Natomiast...
Odsłon: 727
Alu kofta – indyjski sposób na kalafiora i ziemniaki
Niedawno pokazywałam indyjskie samosy, a dziś przedstawiam alu kofta, czyli k...
Odsłon: 28