Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Garnuszek górnika to kolejne danie, które Ewa Wachowicz zaproponowała w 458. odcinku programu "Ewa Gotuje", który został poświęcony kuchni śląskiej. To smaczne i sycące danie rewelacyjnie sprawdzi się jako obiad dla całej rodziny.
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 33
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 22
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 116
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2010
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 9989
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 33
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 22
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 116
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2010
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 9989
Składniki
Wołowinę i szynkę pokroić w plastry i lekko rozbić. Oprószyć z każdej strony solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i obsmażyć na mocno rozgrzanym smalcu. Przełożyć na deskę.
Na patelnię po mięsie wlać sos rumiany (można zastąpić ekstraktywnym rosołem). Dodać koncentrat pomidorowy. Dorzucić pokrojone w kostkę ogórki oraz podgotowaną fasolkę szparagową pokrojoną na mniejsze kawałki. Przyprawić solą i pieprzem.
W glinianych naczyniach do zapiekania kolejno ułożyć wystudzone, obrane i pokrojone w „ósemki” ziemniaki oraz po plastrze wołowiny i wieprzowiny. Zalać sosem. Przykryć i w temp. 180 st. C zapiekać przez ½ godziny.