Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie przygotowane z podwojnej piersi i dwóch udek z gesi. Pieczone tradycyjnie w piekarniku, w gesiarce.
Mieso dokladnie myjemy, oczyszczamy, osuszamy i skorke nacinamy w ukosna kratke. Dodatkowo piers z obydwu stron grzbietu delikatnie odcinamy czesciowo od kosci, ale nie do konca.
Mieso wkladamy do glebokiej miski i dokladnie nacieramy marynata przygotowana z podanych skladnikow, dbajac, aby marynata znalazla sie szczegolnie w przygotowanych przez nas nacieciach.
Odstawiamy do lodowki do nastepnego dnia.
Do gesiarki nalewamy pol szklanki wody, kladziemy na dno jablko pokrojone w plastry, a nastepnie kladziemy czesci miesa koscia na dol.
Pieczemy pod przykryciem w temp. 200°C przez 90 do 100 minut.
15 minut pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywe, polewamy mieso wytworzonym sosem i pieczemy juz bez przykrycia.
Gotowe.
Na cieplo, na zimno - jak kto woli.
jako danie obiadowe bedzie pysznie smakowalo z kluseczkami slaskimi i dobrym sosem pieczeniowym.
czyli pierś gęsi w sosie jabłkowym - niech się tradycji marcinowo - gęsiowej...
Odsłon: 29820
Dzięki pieczeniu w rękawie amur pozostaje soczysty. Przyprawy idealnie podkre...
Odsłon: 2737
Pierś z indyka to niskokaloryczne, lekkie mięso. Aby nie stało się suche, war...
Odsłon: 2092
Wiosna to czas, kiedy stęsknieni po zimowych mrozach, chętniej sięgamy po wa...
Odsłon: 4399
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące...
Odsłon: 2002
Czasem do obiadu podaję kiszonego ogórka – tak prosto ze słoika, ale znacznie...
Odsłon: 8568
Witajcie. Dziś przygotowałam prostą i szybką w przygotowaniu sałatkę warstwow...
Odsłon: 21354
Wiosna to czas, kiedy stęsknieni po zimowych mrozach, chętniej sięgamy po wa...
Odsłon: 4399
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące...
Odsłon: 2002
Czasem do obiadu podaję kiszonego ogórka – tak prosto ze słoika, ale znacznie...
Odsłon: 8568
Witajcie. Dziś przygotowałam prostą i szybką w przygotowaniu sałatkę warstwow...
Odsłon: 21354
Składniki
Mieso dokladnie myjemy, oczyszczamy, osuszamy i skorke nacinamy w ukosna kratke. Dodatkowo piers z obydwu stron grzbietu delikatnie odcinamy czesciowo od kosci, ale nie do konca. Mieso wkladamy do glebokiej miski i dokladnie nacieramy marynata przygotowana z podanych skladnikow, dbajac, aby marynata znalazla sie szczegolnie w przygotowanych przez nas nacieciach. Odstawiamy do lodowki do nastepnego dnia. Do gesiarki nalewamy pol szklanki wody, kladziemy na dno jablko pokrojone w plastry, a nastepnie kladziemy czesci miesa koscia na dol. Pieczemy pod przykryciem w temp. 200°C przez 90 do 100 minut. 15 minut pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywe, polewamy mieso wytworzonym sosem i pieczemy juz bez przykrycia. Gotowe. Na cieplo, na zimno - jak kto woli. jako danie obiadowe bedzie pysznie smakowalo z kluseczkami slaskimi i dobrym sosem pieczeniowym.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pstrąg grillowany i bułka bawarska z masłem szałwiowym
Dania główne
Knedle z morelami
Dania główne
Warzywne risotto z polędwiczką wieprzową
Dania główne
Ravioli dyniowe
Pstrąg grillowany i bułka bawarska z masłem szałwiowym
Soczysty , aromatyczny pstrąg i kontrastowo lekko słodka bułka z masłem szałw...
Odsłon: 42
Knedle z morelami
Pojawiły się już na straganach morele, więc proponuję dziś knedle czy jak kto...
Odsłon: 113