Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie przygotowane z podwojnej piersi i dwóch udek z gesi. Pieczone tradycyjnie w piekarniku, w gesiarce.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 815
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10521
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4743
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 815
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10521
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4743
Składniki
Mieso dokladnie myjemy, oczyszczamy, osuszamy i skorke nacinamy w ukosna kratke. Dodatkowo piers z obydwu stron grzbietu delikatnie odcinamy czesciowo od kosci, ale nie do konca. Mieso wkladamy do glebokiej miski i dokladnie nacieramy marynata przygotowana z podanych skladnikow, dbajac, aby marynata znalazla sie szczegolnie w przygotowanych przez nas nacieciach. Odstawiamy do lodowki do nastepnego dnia. Do gesiarki nalewamy pol szklanki wody, kladziemy na dno jablko pokrojone w plastry, a nastepnie kladziemy czesci miesa koscia na dol. Pieczemy pod przykryciem w temp. 200°C przez 90 do 100 minut. 15 minut pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywe, polewamy mieso wytworzonym sosem i pieczemy juz bez przykrycia. Gotowe. Na cieplo, na zimno - jak kto woli. jako danie obiadowe bedzie pysznie smakowalo z kluseczkami slaskimi i dobrym sosem pieczeniowym.