Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli pierś gęsi w sosie jabłkowym - niech się tradycji marcinowo - gęsiowej stanie zadość ;-)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Składniki
piersi skrapiamy sokiem cytrynowym, nacieramy solą i pieprzem, po czym odstawiamy na godzinę
zamarynowane piersi obsmażamy z obu stron, na rozgrzanym oleju, do momentu, aż skórka ładnie zbrązowieje
do gorącego bulionu dodajemy powidła i dokładnie mieszamy, a jabłka obieramy i ucieramy na dużych oczkach
na dno naczynia żaroodpornego (wybieramy takie z przykryciem) wylewamy bulion z powidłami, układamy utarte jabłka, a na nie piersi (skórką do góry), wierzch piersi smarujemy miodem i posypujemy majerankiem
przykryte naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st C. na 2 godziny... no i gotowe, podajemy z pieczonymi ziemniakami, SMACZNEGO