Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli pierś gęsi w sosie jabłkowym - niech się tradycji marcinowo - gęsiowej stanie zadość ;-)
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5667
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 98
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 572
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5667
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 98
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 572
Składniki
piersi skrapiamy sokiem cytrynowym, nacieramy solą i pieprzem, po czym odstawiamy na godzinę
zamarynowane piersi obsmażamy z obu stron, na rozgrzanym oleju, do momentu, aż skórka ładnie zbrązowieje
do gorącego bulionu dodajemy powidła i dokładnie mieszamy, a jabłka obieramy i ucieramy na dużych oczkach
na dno naczynia żaroodpornego (wybieramy takie z przykryciem) wylewamy bulion z powidłami, układamy utarte jabłka, a na nie piersi (skórką do góry), wierzch piersi smarujemy miodem i posypujemy majerankiem
przykryte naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st C. na 2 godziny... no i gotowe, podajemy z pieczonymi ziemniakami, SMACZNEGO