Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli pierś gęsi w sosie jabłkowym - niech się tradycji marcinowo - gęsiowej stanie zadość ;-)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23027
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 984
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104837
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23027
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 984
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104837
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
piersi skrapiamy sokiem cytrynowym, nacieramy solą i pieprzem, po czym odstawiamy na godzinę
zamarynowane piersi obsmażamy z obu stron, na rozgrzanym oleju, do momentu, aż skórka ładnie zbrązowieje
do gorącego bulionu dodajemy powidła i dokładnie mieszamy, a jabłka obieramy i ucieramy na dużych oczkach
na dno naczynia żaroodpornego (wybieramy takie z przykryciem) wylewamy bulion z powidłami, układamy utarte jabłka, a na nie piersi (skórką do góry), wierzch piersi smarujemy miodem i posypujemy majerankiem
przykryte naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st C. na 2 godziny... no i gotowe, podajemy z pieczonymi ziemniakami, SMACZNEGO