Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli pierś gęsi w sosie jabłkowym - niech się tradycji marcinowo - gęsiowej stanie zadość ;-)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8328
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1211
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10065
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4601
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 643
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8328
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1211
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10065
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4601
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 643
Składniki
piersi skrapiamy sokiem cytrynowym, nacieramy solą i pieprzem, po czym odstawiamy na godzinę
zamarynowane piersi obsmażamy z obu stron, na rozgrzanym oleju, do momentu, aż skórka ładnie zbrązowieje
do gorącego bulionu dodajemy powidła i dokładnie mieszamy, a jabłka obieramy i ucieramy na dużych oczkach
na dno naczynia żaroodpornego (wybieramy takie z przykryciem) wylewamy bulion z powidłami, układamy utarte jabłka, a na nie piersi (skórką do góry), wierzch piersi smarujemy miodem i posypujemy majerankiem
przykryte naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st C. na 2 godziny... no i gotowe, podajemy z pieczonymi ziemniakami, SMACZNEGO