Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od lat na moim stole w dniu 11 listopada na moim stole gości gęsina. Piersi z gęsi w pysznym słodkim sosie są soczyste i kruche. Polecam!
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7024
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6081
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1777
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7024
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6081
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1777
Składniki
Z cytryny wyciśnij sok. Dodaj do niego miód i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Piersi przekrój na pół tak, żeby powstały 4 porcje mięsa. Mięso zamarynuj. Odstaw na min. 30 minut w chłodne miejsce. Seler obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Gorący bulion wymieszaj z powidłami. Mięso przesmaż na patelni (na tłuszczu który wytopi się z gęsi), przełóż je do brytfanki. Posyp selerem i zalej bulionem. Piecz w 200 stopniach C przez ok. 2-3 h co jakiś czas podlewając piersi wodą, lub tłuszczem, który wytopi się z mięsa.