Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś obiadek dość typowy moje gęsi tracą głowy, mus jest je wybić ale przyczyny nie będę podawać. Swojskie to swojskie dość długo się je przyrządza ale chociaż wiem co jem nie ma chemii ani konserwantów biegają po całym podwórku bez zamknięcia. Myślę że taki obiadek marzy się każdemu a wiedzą to ludzie którzy mają swój drób.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Gęsie nogi podzielić na części i ponacinać z obu stron, obsypać przyprawami, wymieszać i odstawić na 15 minut aby przyprawy wchłonęły się w mięso.
Tak przygotowane uda położyć bez tłuszczu skórą w stronę patelni i obsmażyć z obu stron na rumiany kolor.
Do garnka wlać 3 szklanki wody dodać suszone warzywa oraz ulubioną przyprawę z solą. Poukładać usmażone mięso i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem tak długo aż mięso będzie miękkie i zrobi się sam sos. Do garnka wlać 3 szklanki wody dodać suszone warzywa oraz ulubioną przyprawę z solą. Poukładać usmażone mięso i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem tak długo aż mięso będzie miękkie i zrobi się sam sos. Obiad podałam z ziemniakami i sosem z mięsa oraz surówka szczypiorek, sałata, rzodkiew biała i czerwona ze śmietaną na słodko kwaśno. Znowu nie mogę wstawiać zdjęć zapraszam na blog.