Do góry

Dania główne Przepis na:

Gęsty gulasz warzywny z gotowanym filetem

Gęsty gulasz warzywny z gotowanym filetem

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9028

Dodano:

Odsłon: 748

To danie powstało przypadkiem, kiedy szukałam pomysłu na płynny obiad, którego nie trzeba gryźć po usunięciu zęba - ósemki a jedzenie twardszych posiłków sprawiało problem. Wtedy dodatkowo zmiksowałam jeszcze filety. Teraz wracam do tego przepisu, bo jakkolwiek dziwnie nie brzmi/wygląda - jest naprawdę pyszny!:)

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/2 dużego selera
  • 2 papryki czerwone
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka śmietany
  • sól, pieprz, vegeta
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety z kurczaka zalewamy 1/2 litra wody, zagotowujemy, usuwamy szumowiny.

  2. Warzywa obieramy, kroimy na nieduże kawałki, dorzucamy do garnka. Woda powinna sięgać do poziomu warzyw. Przykrywamy, gotujemy przez 1 godzinę.

  3. Ugotowany filet wyciągamy z garnka, za pomocą dwóch widelców rwiemy na mniejsze kawałki. Warzywa studzimy, miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy śmietanę i natkę pietruszki, przyprawiamy do smaku. Dodajemy filet. Podajemy z kaszą lub ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń