Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie powstało przypadkiem, kiedy szukałam pomysłu na płynny obiad, którego nie trzeba gryźć po usunięciu zęba - ósemki a jedzenie twardszych posiłków sprawiało problem. Wtedy dodatkowo zmiksowałam jeszcze filety. Teraz wracam do tego przepisu, bo jakkolwiek dziwnie nie brzmi/wygląda - jest naprawdę pyszny!:)
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 140
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1003
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12001
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 140
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1003
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12001
Składniki
Filety z kurczaka zalewamy 1/2 litra wody, zagotowujemy, usuwamy szumowiny.
Warzywa obieramy, kroimy na nieduże kawałki, dorzucamy do garnka. Woda powinna sięgać do poziomu warzyw. Przykrywamy, gotujemy przez 1 godzinę.
Ugotowany filet wyciągamy z garnka, za pomocą dwóch widelców rwiemy na mniejsze kawałki. Warzywa studzimy, miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy śmietanę i natkę pietruszki, przyprawiamy do smaku. Dodajemy filet. Podajemy z kaszą lub ziemniakami.