Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie powstało przypadkiem, kiedy szukałam pomysłu na płynny obiad, którego nie trzeba gryźć po usunięciu zęba - ósemki a jedzenie twardszych posiłków sprawiało problem. Wtedy dodatkowo zmiksowałam jeszcze filety. Teraz wracam do tego przepisu, bo jakkolwiek dziwnie nie brzmi/wygląda - jest naprawdę pyszny!:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11893
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1302
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12536
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3657
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11893
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1302
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12536
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3657
Składniki
Filety z kurczaka zalewamy 1/2 litra wody, zagotowujemy, usuwamy szumowiny.
Warzywa obieramy, kroimy na nieduże kawałki, dorzucamy do garnka. Woda powinna sięgać do poziomu warzyw. Przykrywamy, gotujemy przez 1 godzinę.
Ugotowany filet wyciągamy z garnka, za pomocą dwóch widelców rwiemy na mniejsze kawałki. Warzywa studzimy, miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy śmietanę i natkę pietruszki, przyprawiamy do smaku. Dodajemy filet. Podajemy z kaszą lub ziemniakami.