Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, smaczne i efektowne. Świetne danie, gdy przyjmujemy gości.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4270
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2554
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2535
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11206
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4270
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2554
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2535
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11206
Składniki
Mięso wymieszac z solą, pieprzem i gałką muszkatałową.
Cebulę zrumienic na maśle i połączyc z mięsem i odciśniętą bułką. Wyrobic. Nabierac porcję mięsa, formowac płaski krąg, położyc jajko, zawinąc tak, by powstała kula.
Mięsne kule panierowac w jajku i tartej bułce, smażyc na oleju, na głębokiej patelni. Wlac wywar mięsny, przykryc i dusic na małym ogniu do miękkości. Kule wyjąc, przekroic na pół i ostawic w ciepłe miejsce.
Mąkę rozprowadzic z zimną wodą, dodac do tłuszczu na patelni i gotowac ok. 10 min. Przyprawic keczupem, polac gniazda i przybrac natką pietruszki. Smacznego.