Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie, idealne na obiad dla całej rodziny w środku tygodnia. Dzięki wykorzystaniu gotowych gnocchi z torebki, całość można przygotować w 20 minut. Sos jest śmietanowo- pieczarkowy, z dodatkiem suszonych pomidorów i oraz szpinaku.
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 748
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 748
Składniki
Cebule pokroić w kawałki drobne, czosnek posiekać. Pieczarki pokroić w plasterki, suszone pomidory w paseczki Na patelni rozgrzać oliwę i olej, dodać cebulę, podsmażyć aż się lekko zarumieni, dodać pieczarki. Smażyć aż się zarumienią, dodać czosnek i suszone pomidory, całość posolić i chwilę jeszcze podsmażyć.
Całość zalać rosołkiem, gotować 5 minut, dodać szpinak, i jak zmięknie dodać śmietanę i cytrynę, całość doprawić solą i obficie pieprzem. Na koniec dodać gnocchi i chwilę podgotować aż sos zgęstnieje ( w razie potrzeby lekko podlać wodą) a gnocchi się zagrzeją.