Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czosnek niedźwiedzi w kolejnej odsłonie, tym razem z ziemniaczanymi gnocchi. Pysznie,prosto i super szybko....
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 81
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 81
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Wszystkie składniki pesto włożyć do pojemnika blendera, zmiksować , doprawić do smaku solą. Gdyby pesto było zbyt gęste, dodać nieco więcej oliwy.
Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Pomidorki przekroić na pół, wrzucić na patelnię i smażyć przez 3-4 minuty, dodać czosnek niedźwiedzi i podgrzewać jeszcze przez chwilę, aż liście lekko zwiędną. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
W garnku zagotować osoloną wodę, ugotować gnocchi według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przełożyć z powrotem do garnka, dodać pesto i smażone pomidory, wymieszać. Gnocchi nałożyć na talerze, posypać tartym parmezanem.