Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie kluseczki z indykiem, bakłażanem i jarmużem w kremowym pomidorowym sosie na bazie serka mascarpone. To pyszne danie zrobicie w pół godziny!
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1586
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 54
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1431
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 318
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1586
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 54
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1431
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 318
Składniki
Indyka kroimy w kostkę. Doprawiamy słodką papryką, solą i pieprzem. Smażymy na oleju, aż do lekkiego zarumienienia. Zdejmujemy z patelni. Na pozostały tłuszcz wrzucamy pokrojone warzywa: bakłażana i paprykę w kostkę, cebulę w piórka i czosnek w drobną kosteczkę. Smażymy około 10 minut, również zdejmujemy. Na patelnię dajemy pomidory, mascarpone, koncentrat, gałązki cząbru, chilli i cukier. Gotujemy sos pod przykryciem około 5 minut, często mieszając. Wyciągamy cząber. Do sosu wrzucamy indyka i warzywa, dodatkowo dorzucamy pokrojony w paski jarmuż. Całość gotujemy kilka minut. Dodajemy kluseczki, mieszamy i gotujemy, aż kluseczki będą miękkie. Podajemy na gorąco.