Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie kluseczki z indykiem, bakłażanem i jarmużem w kremowym pomidorowym sosie na bazie serka mascarpone. To pyszne danie zrobicie w pół godziny!
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15662
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1436
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12564
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15662
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1436
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12564
Składniki
Indyka kroimy w kostkę. Doprawiamy słodką papryką, solą i pieprzem. Smażymy na oleju, aż do lekkiego zarumienienia. Zdejmujemy z patelni. Na pozostały tłuszcz wrzucamy pokrojone warzywa: bakłażana i paprykę w kostkę, cebulę w piórka i czosnek w drobną kosteczkę. Smażymy około 10 minut, również zdejmujemy. Na patelnię dajemy pomidory, mascarpone, koncentrat, gałązki cząbru, chilli i cukier. Gotujemy sos pod przykryciem około 5 minut, często mieszając. Wyciągamy cząber. Do sosu wrzucamy indyka i warzywa, dodatkowo dorzucamy pokrojony w paski jarmuż. Całość gotujemy kilka minut. Dodajemy kluseczki, mieszamy i gotujemy, aż kluseczki będą miękkie. Podajemy na gorąco.