Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli wspomnienie włoskich wakacji - idealne danie na poprawę humoru ;-)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11063
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3453
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1166
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4175
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11063
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3453
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1166
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4175
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 354
Składniki
mięso smażymy na rozgrzanym oleju, aż ładnie się zrumieni, rozbijając przy okazji grudki, na końcu dodajemy paprykę i jeszcze chwilę smażymy
cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, dodajemy na patelnię i smażymy, aż się zeszklą, dolewamy pomidory i dusimy na małym ogniu 10 min
oliwki kroimy w plasterki i dodajemy na patelnię pod koniec duszenia
gnocchi gotujemy według przepisu na opakowaniu i odcedzamy
na dnie naczynie żaroodpornego układamy gnocchi i posypujemy połową sera, zalewamy przygotowanym sosem, wierzch posypujemy resztą sera i zapiekamy przez 15 min w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C, podajemy udekorowane posiekaną pietruszką, no i gotowe, smacznego ;-)