Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiosenne danie. Dla wielbicieli czosnku. :)
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Składniki
Szparagi umyć, obciąć twarde końcówki, obrać do mniej wiecej 1/3 długości od dołu i pokroić na 5cm kawałki. Pomidorki umyć i pokroić na połowki lub ćwiartki.
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na cienkie paski. Przyprawić solą i pieprzem. Gnocchi ugotować wg przepisu na opakowaniu. Przy odcedzaniu zachować ok. 100ml wody.
Na głębokiej patelni rozgrzać olej, usmażyć kurczaka, zdjąć go z patelni i odstawić w ciepłe miejsce. Na patelnię wrzucić szparagi i groszek. Cały czas mieszając smażyć ok. 10 minut. Do warzyw dodać kurczaka, gnocchi i pomidorki. Podlać wodą i dodać pesto. Wszystko razem podgrzewać przez chwilę. Przyprawić solą i pieprzem i podawać posypane parmezanem. Smacznego :)