Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coppa to wędlina dojrzewająca z karczku - sucha, ale dość tłusta, bardzo bogata w smaku. Jest idealnym dodatkiem do kluseczek gnocchi. Sprawdźcie mój przepis na pyszne danie w 20 minut!
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85153
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2447
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9941
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3871
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7048
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85153
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2447
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9941
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3871
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7048
Składniki
Pieczarki obieramy i kroimy w pasterki, czosnek przeciskamy, liście jarmuży szatkujemy. Coppę kroimy na cienkie plasterki, a potem na paski. Jeśli nie macie takiej wędliny, można wykorzystać inną długodojrzewającą. Na patelni podgrzewamy olej. Dodajemy coppę, chilli i czosnek, smażymy minutę. Następnie dodajemy jarmuż i pieczarki, doprawiamy papryką słodką, suszonymi pomidorami i pieprzem. Smażymy kilka minut, aby pieczarki zmiękły. W międzyczasie przygotowujemy gnocchi zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodajemy na patelnię ugotowane gnocchi, 2 łyżki wody z gotowania, zioła prowansalskie i starty ser (pozostawiamy tylko trochę do dekoracji). W razie potrzeby doprawiamy pieprzem i solą (uważnie z solą, bo dojrzewające wędliny nadają słony smak). Mieszamy, aby kluseczki połączyły się z pozostałymi składnikami. Od razu nakładamy na talerze, posypujemy odrobiną startego sera.