Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coppa to wędlina dojrzewająca z karczku - sucha, ale dość tłusta, bardzo bogata w smaku. Jest idealnym dodatkiem do kluseczek gnocchi. Sprawdźcie mój przepis na pyszne danie w 20 minut!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 240
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 116
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 34
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 34
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 240
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 116
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 34
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 34
Składniki
Pieczarki obieramy i kroimy w pasterki, czosnek przeciskamy, liście jarmuży szatkujemy. Coppę kroimy na cienkie plasterki, a potem na paski. Jeśli nie macie takiej wędliny, można wykorzystać inną długodojrzewającą. Na patelni podgrzewamy olej. Dodajemy coppę, chilli i czosnek, smażymy minutę. Następnie dodajemy jarmuż i pieczarki, doprawiamy papryką słodką, suszonymi pomidorami i pieprzem. Smażymy kilka minut, aby pieczarki zmiękły. W międzyczasie przygotowujemy gnocchi zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodajemy na patelnię ugotowane gnocchi, 2 łyżki wody z gotowania, zioła prowansalskie i starty ser (pozostawiamy tylko trochę do dekoracji). W razie potrzeby doprawiamy pieprzem i solą (uważnie z solą, bo dojrzewające wędliny nadają słony smak). Mieszamy, aby kluseczki połączyły się z pozostałymi składnikami. Od razu nakładamy na talerze, posypujemy odrobiną startego sera.