Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaczane kluseczki z sosem z mięsa mielonego i warzyw, posypane serem Grana Padano. Bardzo proste i pyszne danie, które uda się każdemu.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1277
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457979
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1534
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2308
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1277
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457979
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1534
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2308
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy. Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Selera naciowego obieramy z grubszych włókien, kroimy w drobną kostkę. Cukinię również kroimy w kostkę. Na oleju smażymy cebulę przez kilka minut, aż lekko się zeszkli. Dodajemy marchew, pietruszkę, selera - smażymy 5 minut. Dodajemy cukinię i czosnek, znów smażymy kilka minut. Teraz dodajemy mięso mielone i rozbijamy je na małe kawałki. Całość zalewamy pomidorami, koncentratem, doprawiamy solą, pieprzem, chilli, cukrem i ziołami prowansalskimi. Całość dusimy na niedużym ogniu pod przykryciem, przez około godzinę, co jakiś czas mieszając. Na końcu dodajemy gnocchi. Jeśli, tak jak ja, używacie kupnych, wrzućcie je od razu z opakowania bez wcześniejszego podgotowania - dojdą w sosie. Gotujemy około 2-4 minuty sprawdzając czy kluseczki są już miękkie. Trzeba pilnować czasu, aby nie rozgotowały się za bardzo. Porcje dania wykładamy na talerze i posypujemy płatkami Grana Padano.