Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1915
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3872
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3657
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 461
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1915
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3872
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3657
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 461
Składniki
Z kapusty wyciąc głąb i odparzyc ją w gorącej wodzie z domieszką soli i łyżeczką cukru. Odcedzic.
Mięso połączy z ryżem, bułką, jajami, solą, pieprzem, wyrobic na jednolitą masę.
Na pojedyncze liście kapusty nakładac porcję mięsa (wielkości kotleta), zawinąc tak, by zakryc mięso. Układac w szerokim garnku. Podlac wodą, dodac kostki bulionowe, listek laurowy ziarna ziela i pieprzu. (By gołąbki się nie przypaliły, dno garnka wyłożyc kromkami czerstwego chleba. Spowoduje to również zagęszczenie sosu.) Dusic na wolnym ogniu ok. 40 minut.
Marchew i seler zetrzec na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroic w półplastry. Przełożyc do rondla, podlac niewielką ilością wody, delikatnie posolic, dodac pół łyżeczki cukru i łyżeczkę masła. Poddusic. Na koniec dodac koncentrat pomidorowy. Zgotowac. Sos warzywny wylac na gołąbki i poddusic do miękkości.
Podawac z ziemniaczkami (młodymi). Smacznego.