Dania główne Przepis na:
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Kapustę podgotować, aby zmiękła. Ugotować ryż. Podsmażyć mięso razem z cebulką i z papryką i dodać od ryżu, wymieszać, doprawić. Przygotować naczynie żaroodporne. Farsz ryżowy nakładać na liście kapusty i zawijać. Układać w naczyniu i włożyć do piekarnika. Piec ok 40 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Kardamoniczka 05 sierpnia 2016Zgłoś do usunięcia
chyba, że to są tzw. gołąbki bez zawijania2 Kto głosował? | Odpowiedz

Sugarspice 21 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
Polecam kapusty takie jak: Kale Cabbage (zielona z podluznymi lisciam), Savoy Cabbage (pomarszczone liscie), Heart Cabbage (zielona i lisciach w ksztalcie wydluzonego serca). Wszystkie wyprobowalam osobiscie. Bialej kapusty w calosci i duzych rozmiarow raczej nie dostaniemy, poniewaz zwykle sprzedawana jest w kawalkach jako skladnik salatki coleslaw.4 Kto głosował? | Odpowiedz

natasza 25 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
W Anglii zeby dostac kapuste idealna na gołabki trzeba miec naprawde farta, to jedno, a drugie to to ze na tym zdjeciu napewno nie sa golabki, raczej wyglada na salatke ziemniaczana ... (ale byla imprezka co ? ze sie zdjecia pomylilo )21 Kto głosował? | Odpowiedz