Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11140
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3829
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11140
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3829
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Obrane liście kapusty sparzyć kilka minut we wrzątku.Ryż gotuję wcześniej,ale zawsze krócej...żeby lepiej połączył się farsz. Mięso,ryż,jajka,2 pokrojone drobno cebule,sól i pieprz wymieszać ze sobą.Jeśli farsz jest zbyt rzadki dodaję łyżkę(2) bułki tartej. Następnie formuję gołąbki i wkładam do garnka,w którym na dnie układam małe liście kapusty nie wykorzystanej na gołąbki.Zalewam gołąbki wodą,dodaję pokrojoną cebulę,margarynę,liść laurowy,sól,pieprz do smaku.Gotuję wszystko pod przykryciem ok 40 min.Na koniec dodaję przecier pomidorowy własnej roboty lub zmiksowane pomidory z puszki.Zagęszczam sos zaprawką(1 szkl wody+1-1,5 łyżki mąki) Czasami dodaję do sosu i mięsa czosnek ;-)
Czasami również dzielę farsz na dwie części.Jedną robię tradycyjnie,a do drugiej dodaję: kaszę gryczaną,pieczarki i namoczone wcześniej suszone grzyby.Obowiązkowy jest wtedy sos grzybowy...
Obie wersje uwielbiam...