Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki bez ryżu z mięsem mielonym i marchewką. W tej wersji są zdecydowanie bardziej sycące. Już po jednym będziecie najedzeni. Skąpane w pomidorowym sosie smakują rewelacyjnie. Obiad palce lizać!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19838
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242795
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19838
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242795
Składniki
Wytnij głąb z kapusty. Do dużego garnka, do połowy wysokości wlej wodę. Ustaw garnek na kuchence i doprowadź wodę do wrzenia. Sparz kapustę. Przy użyciu dwóch widelców zdejmuj kolejno liście kapusty i odkładaj je na durszlak, żeby ostygły i obciekły z wody. Ze sparzonych liści kapusty odetnij twarde żyłki.
Cebulę pokrój w kostkę. Marchewki obierz i zetrzyj na tarce.
Na patelni rozgrzej klarowane masło. Cebulę zeszklij na złoty kolor. Dodaj startą marchewkę. Warzywa duś do miękkości. Następnie odstaw do wystudzenia.
Mięso mielone do gołąbków przełóż do miski. Dodaj duszone warzywa. Wbij dwa jajka. Farsz do gołąbków dopraw solą i pieprzem. Całość wymieszaj.
Nakładaj po dwie łyżki farszu na liście kapusty. Zwijaj gołąbki i przekładaj je do brytfanki.
Przygotuj sos do gołąbków. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z rozgrzaną oliwą na złoty kolor. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Składniki zalej passatą pomidorową. Dodaj 250 ml wody. Sos dopraw solą, pieprzem, cukrem i majerankiem. Składniki wymieszaj.
Gołąbki bez ryżu zalej sosem pomidorowym. Brytfankę przykryj i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 60-70 minut.