Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez owijania w bawełnę - takie gołąbki są pyszne ;)
Kapustę siekamy w piórka. W tym czasie gotujemy ryż w osolonej wodzie. Pokrojoną w kostkę cebulę smażymy na złoty kolor. Ugotowany ryż łączymy z cebulką, mięsem mielonym i posiekaną kapustą.
Dodajemy do masy dwa jajka i kaszę manną. Mieszamy całość dokładnie doprawiając solidnie pieprzem i sporą szczyptą soli.
Smażymy kotlety na oleju z obu stron aż się pięknie ozłocą. Przekładamy je do naczynia żaroodpornego i podlewamy porządnie sosem pomidorowym. Gołąbki muszą się poddusić około 30 minut a po tym czasie trochę odpocząć przed podaniem.
Odgrzane na drugi dzień są zdecydowanie lepsze niż dnia pierwszego. Przepis na sos pomidorowy znajdziecie w przepisie na tradycyjne gołąbki dostępnym w linku pod wpisem.
Przepyszne gołąbki robi się w oka mgnieniu. Z sosem pomidorowym smakują wyśmi...
Odsłon: 87068
Przeważnie jest tak ,że podczas gotowania zostają nam różne składniki. Tak te...
Odsłon: 12110
Wszyscy wiemy, że tradycyjna wersja gołąbków jest pyszna ale czasochłonna. Dl...
Odsłon: 4740
Uwielbiam gołąbki w różnej postaci, do tego przepisu zainspirował mnie intern...
Odsłon: 358
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 372
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 36834
Uwielbiam gołąbki w różnej postaci, do tego przepisu zainspirował mnie intern...
Odsłon: 358
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 372
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 36834
Składniki
Kapustę siekamy w piórka. W tym czasie gotujemy ryż w osolonej wodzie. Pokrojoną w kostkę cebulę smażymy na złoty kolor. Ugotowany ryż łączymy z cebulką, mięsem mielonym i posiekaną kapustą.
Dodajemy do masy dwa jajka i kaszę manną. Mieszamy całość dokładnie doprawiając solidnie pieprzem i sporą szczyptą soli.
Smażymy kotlety na oleju z obu stron aż się pięknie ozłocą. Przekładamy je do naczynia żaroodpornego i podlewamy porządnie sosem pomidorowym. Gołąbki muszą się poddusić około 30 minut a po tym czasie trochę odpocząć przed podaniem.
Odgrzane na drugi dzień są zdecydowanie lepsze niż dnia pierwszego. Przepis na sos pomidorowy znajdziecie w przepisie na tradycyjne gołąbki dostępnym w linku pod wpisem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Uda kurczaka w gotowej marynacie smażone
Dania główne
Rolada serowa pomidorowa ze szpinakiem
Dania główne
Wyborna wątróbka z papierówką i śliwką kalifornijską
Dania główne
Curry z kurczakiem i mango
Uda kurczaka w gotowej marynacie smażone
Dziś bardzo szybki obiad z powodu upałów które są nie do wytrzymania, przepis...
Odsłon: 14
Rolada serowa pomidorowa ze szpinakiem
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 10