Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne gołąbki robi się w oka mgnieniu. Z sosem pomidorowym smakują wyśmienicie. Zamiast ryżu użyłem kaszy pszennej. Można użyć kaszę bulgur.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3232
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 184
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 96
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3232
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 184
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 96
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Kaszę gotujemy w osolonym wrzątku al dente. Odcedzamy i studzimy. Kapustę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy posiekaną cebulę i natkę ,mięso ,jajka ,przeciśnięty przez praskę czosnek ,kaszę i bułkę tartą. Masę dokładnie wyrabiamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Następnie formujemy gołąbki ,obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju ,na złoto. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Przygotowujemy sos. W rondelku robimy zasmażkę z masła i mąki. Dodajemy przecier pomidorowy i chwilę smażymy. Całość cały czas mieszamy i dodajemy bulion. Podgrzewamy do momentu ,kiedy sos zrobi się gęstszy. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i cukrem.
Gołąbki zalewamy sosem i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 170°C przez 55-60 min.