Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybsze niż tradycyjne ale również są pyszne :)
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 789
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 37
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 318
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 123
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 789
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 37
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 318
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 123
Składniki
Gołąbki bez zawijania: Składniki na gołąbki bez zawijania: 500g mięsa mielonego wieprzowo -wołowego,100g ryżu, troszkę kapusty pekińskiej, cebula, 2 ząbki czosnku, 1 jajko, bułka tarta,sól, pieprz. Składniki sosu do gołąbków bez zawijania: 0,7l bulionu, 2 łyżki koncentratu, 1 łyżka keczupu, kilka kropel tabasco (nie koniecznie ) sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy lub inne przyprawy według uznania. 1 łyżka mąki do zagęszczenia. Przygotowanie gołąbków bez zawijania: Ryż gotujemy tak jak pisze na opakowaniu, opłukać, odcedzić i ostudzić. Kapustę pekińską kroimy w malutką kostkę. Mieszamy ryż,kapustę, mięso, czosnek i cebulę ścieramy na najmniejszych oczkach, dodajemy jajko, przyprawy. Mieszamy wszystko i formujemy gołąbki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Sos do gołąbków bez zawijania: Do brytfanki wlewamy bulion, dodajemy koncentrat, keczup i przyprawy. Wszystko zagotowujemy, zagęszczamy mąką i wkładamy do niego wcześniej podsmażone gołąbki. Całość gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok.20-30 min Smacznego