Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon warzywny w pełni, teraz zaczynają się kapusty a kończą pomidory. Pracy jest o wiele mniej a smak ten sam!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Składniki
Na oleju szkli się posiekaną cebulę, razem z poszatkowaną kapustą, marchewką i czosnkiem. Można dodać przyprawy, żeby się przesmażyły i jeszcze ryż. Całość podlewa się wodą, aby ryż się ugotował. Czyli około 200 - 250 ml. I jeszcze doprawia solą
Wystudzony ryż z warzywami miesza się z mięsem i koperkiem i znowu doprawia mięso solą- 1 łyżeczka na każde pół kilo mięsa.
Uformowane gołąbki obtacza się w mące i smaży na rumiano i dodaje się bulion. Pod koniec do sosu dodaje się koncentrat pomidorowy, około 2 łyżki i gotuje jeszcze chwile aby smaki się przeniknęły. Wyszło 17 szt.
Smacznego :)