Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
składniki na około 10 gołąbków
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1299
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 689
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 695
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1299
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 689
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 695
Składniki
Poszatkowaną kapustę, solimy i odstawiamy na ok. 30 minut.
Odsączamy z wody kapustę, mieszamy z surowym grysikiem, ryżem, kaszą, jajkami, podsmażonymi pieczarkami i przyprawiamy do smaku.
Po uformowaniu niedużych gołąbków, podsmażamy je na patelni.
Następnie układamy pionowo w rondlu, zalewamy wodą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 1 ½ godziny. Ważne by gołąbki ułożyć luźno, aby miały miejsce na zwiększenie swojej objętości.
Przygotowujemy dowolny sos. Np. Pokrojoną cebulę podsmażamy na oleju, aż uzyska złocisty kolor. Dodajemy obrane ze skórki i przetarte pomidory i chwilkę smażymy. Dodajemy 1,5 szklanki wody i gotujemy. Sos zagęszczamy mąką (3 łyżeczki na ½ szklanki wody). Przyprawiamy majerankiem, bazylią, wegetą, pieprzem i solą czosnkową.