Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
składniki na około 10 gołąbków
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 758
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424925
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10685
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336960
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 758
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424925
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10685
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336960
Składniki
Poszatkowaną kapustę, solimy i odstawiamy na ok. 30 minut.
Odsączamy z wody kapustę, mieszamy z surowym grysikiem, ryżem, kaszą, jajkami, podsmażonymi pieczarkami i przyprawiamy do smaku.
Po uformowaniu niedużych gołąbków, podsmażamy je na patelni.
Następnie układamy pionowo w rondlu, zalewamy wodą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 1 ½ godziny. Ważne by gołąbki ułożyć luźno, aby miały miejsce na zwiększenie swojej objętości.
Przygotowujemy dowolny sos. Np. Pokrojoną cebulę podsmażamy na oleju, aż uzyska złocisty kolor. Dodajemy obrane ze skórki i przetarte pomidory i chwilkę smażymy. Dodajemy 1,5 szklanki wody i gotujemy. Sos zagęszczamy mąką (3 łyżeczki na ½ szklanki wody). Przyprawiamy majerankiem, bazylią, wegetą, pieprzem i solą czosnkową.