Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
składniki na około 10 gołąbków
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 211
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 396
lekka sałatka, idealna na święta
Odsłon: 282
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 671
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 211
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 396
lekka sałatka, idealna na święta
Odsłon: 282
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 671
Składniki
Poszatkowaną kapustę, solimy i odstawiamy na ok. 30 minut.
Odsączamy z wody kapustę, mieszamy z surowym grysikiem, ryżem, kaszą, jajkami, podsmażonymi pieczarkami i przyprawiamy do smaku.
Po uformowaniu niedużych gołąbków, podsmażamy je na patelni.
Następnie układamy pionowo w rondlu, zalewamy wodą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 1 ½ godziny. Ważne by gołąbki ułożyć luźno, aby miały miejsce na zwiększenie swojej objętości.
Przygotowujemy dowolny sos. Np. Pokrojoną cebulę podsmażamy na oleju, aż uzyska złocisty kolor. Dodajemy obrane ze skórki i przetarte pomidory i chwilkę smażymy. Dodajemy 1,5 szklanki wody i gotujemy. Sos zagęszczamy mąką (3 łyżeczki na ½ szklanki wody). Przyprawiamy majerankiem, bazylią, wegetą, pieprzem i solą czosnkową.