Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobicie je łatwo, szybko i przyjemnie. Można je odgrzać na drugi dzień, zamrozić. Przepis jest bardzo wydajny a gołąbki wychodzą przepyszne.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2232
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3308
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1353
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2110
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2232
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3308
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1353
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2110
Składniki
Ryż gotujemy i odcedzamy z nadmiaru wody. Kapustę szatkujemy drobno. Do miski dajemy mięso mielone, dodajemy ryż, kapustę, trzemy cebulę na tarce o małych oczkach. Dodajemy 2 jajka, doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką. Dodajemy ok pół szklanki bułki tartej Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia. Następnie z powstałej masy formujemy kotleciki. Kotleciki podsmażamy na złoty kolor z dwóch stron i dajemy do garnka Do miski dajemy koncentrat pomidorowy, 2 zmiażdżone ząbki czosnku, majeranek, wegetę lub sól, paprykę słodką, pieprz. Dodajemy ok 750ml wody-wszystko dokładnie mieszamy do połączenia. Sosem zalewamy gołąbki, garnek przykrywamy i dusimy całość na małym ogniu ok 25-30 minut. I gotowe. Gołąbki można podać z ziemniakami i surówką lub same np z chlebem. Są pyszne, wilgotne. Można je spokojnie odgrzać np na drugi dzień. Gorąco polecam i życzę smacznego.