Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki bez zawijania z dodatkiem mięsa mielonego z indyka, jarmużem w sosie pomidorowym.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 705
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 705
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Składniki
1. Cebulę kroimy drobno i podsmażamy. 2. Jarmuż kroimy drobno i dodajemy do cebuli. Chwilkę wszystko przesmażamy. 3. Przygotowujemy sos z pomidorów w puszce, koncentratu pomidorowego, bulionu oraz masła. przyprawiamy solą, pieprzem oraz wędzoną papryką słodką. 4. Do miski przekładamy mielone mięso z indyka, podsmażoną cebulę z jarmużem, suchy ryż, jajka oraz bułkę tartą. Dodajemy zioła prowansalskie i sól oraz pieprz. Mieszamy dokładnie. 5. Formujemy w małe kotlety i podsmażamy chwileczkę z dwóch stron na patelni. 6. Na dno naczynia żaroodpornego dajemy cienką warstwę sosu pomidorowego i kładziemy na nią podsmażone kotleciki. Następnie resztą sosu polewamy na wierzch gołąbków. 7. Gołąbki pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około godziny. 8 Gołąbki możemy podawać z ziemniakami lub chlebem.