Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki bez zawijania z dodatkiem mięsa mielonego z indyka, jarmużem w sosie pomidorowym.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 486
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4427
Zapiekanka na ciepło i jako przekąska na zimno.
Odsłon: 131
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 510
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 486
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4427
Zapiekanka na ciepło i jako przekąska na zimno.
Odsłon: 131
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 510
Składniki
1. Cebulę kroimy drobno i podsmażamy. 2. Jarmuż kroimy drobno i dodajemy do cebuli. Chwilkę wszystko przesmażamy. 3. Przygotowujemy sos z pomidorów w puszce, koncentratu pomidorowego, bulionu oraz masła. przyprawiamy solą, pieprzem oraz wędzoną papryką słodką. 4. Do miski przekładamy mielone mięso z indyka, podsmażoną cebulę z jarmużem, suchy ryż, jajka oraz bułkę tartą. Dodajemy zioła prowansalskie i sól oraz pieprz. Mieszamy dokładnie. 5. Formujemy w małe kotlety i podsmażamy chwileczkę z dwóch stron na patelni. 6. Na dno naczynia żaroodpornego dajemy cienką warstwę sosu pomidorowego i kładziemy na nią podsmażone kotleciki. Następnie resztą sosu polewamy na wierzch gołąbków. 7. Gołąbki pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około godziny. 8 Gołąbki możemy podawać z ziemniakami lub chlebem.