Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 16746
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1042
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4347
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 990
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1202
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4174
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 16746
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1042
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4347
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 990
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1202
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4174
Składniki
Główkę kapusty oczyścić, opłukać. Ostrym nożem usunąć ze środka głąb. W garnku zagotować wodę, włożyć kapustę. Gotować ok. 15-20 min na małym ogniu, aby liście napęczniały i dały się łatwo oddzielić od głowy.
W trakcie gotowania obracać główkę kapusty, by liście obgotowały się z każdej strony. Główkę kapusty wyjąć z garnka, oddzielić liście. Twarde zgrubienia na liściach ostrożnie ściąć.
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mięso drobno pokroić. Cebulę obrać, paprykę umyć i pokroić w kostkę.
Dodać mięso, ryż, jajko, przyprawić. Porcje farszu zawijać w liście kapusty (liście można związać nitką). Gołąbki układać w głębokiej patelni, podlewać gorącą wodą. Dodać koncentrat pomidorowy, olej i dusić ok.15-20min.