Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki rodzaj dania nazywamy rożnie: pulpety a la gołąbki , gołąbki meksykańskie. Jak zwał, tak zwał- smak bardzo podobny do oryginalnych gołąbków. Z tą różnicą, że kapustę mamy w środku. Polecam.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 802
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 39
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 327
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 125
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 802
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 39
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 327
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 125
Składniki
Kapustę szatkujemy i obgotowujemy parę minut, aby trochę zmiękła. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Do miski wrzucamy mięso, kapustę, ryż oraz podsmażoną na oleju cebulkę. Wyrabiamy na jednolitą masę. Doprawiamy solą i pieprzem. Niektórzy obsmażają. Pomijam ten etap Gołąbki są zdrowsze. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Pastę pomidorową wodę, śmietanę rozbijamy razem w oddzielnym naczyniu. Doprawiamy solą i pieprzem. Takim sosem zalewamy gołąbki. Pieczemy pod przykryciem, w temperaturze 180 stopni ok. 1 godzinę. Smakują tak, jak gołąbki. Natomiast my zaoszczędzamy zawijania.