Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki rodzaj dania nazywamy rożnie: pulpety a la gołąbki , gołąbki meksykańskie. Jak zwał, tak zwał- smak bardzo podobny do oryginalnych gołąbków. Z tą różnicą, że kapustę mamy w środku. Polecam.
Kapustę szatkujemy i obgotowujemy parę minut, aby trochę zmiękła.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
Do miski wrzucamy mięso, kapustę, ryż oraz podsmażoną na oleju cebulkę.
Wyrabiamy na jednolitą masę. Doprawiamy solą i pieprzem. Niektórzy obsmażają. Pomijam ten etap Gołąbki są zdrowsze. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Pastę pomidorową wodę, śmietanę rozbijamy razem w oddzielnym naczyniu. Doprawiamy solą i pieprzem. Takim sosem zalewamy gołąbki.
Pieczemy pod przykryciem, w temperaturze 180 stopni ok. 1 godzinę. Smakują tak, jak gołąbki. Natomiast my zaoszczędzamy zawijania.
Różnie nazywają tę potrawę ale ja nazywa ją gołąbkami i niech tak zostanie, p...
Odsłon: 182
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 264
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17296
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 112
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 118
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 264
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17296
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 112
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 118
Składniki
Kapustę szatkujemy i obgotowujemy parę minut, aby trochę zmiękła. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Do miski wrzucamy mięso, kapustę, ryż oraz podsmażoną na oleju cebulkę. Wyrabiamy na jednolitą masę. Doprawiamy solą i pieprzem. Niektórzy obsmażają. Pomijam ten etap Gołąbki są zdrowsze. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Pastę pomidorową wodę, śmietanę rozbijamy razem w oddzielnym naczyniu. Doprawiamy solą i pieprzem. Takim sosem zalewamy gołąbki. Pieczemy pod przykryciem, w temperaturze 180 stopni ok. 1 godzinę. Smakują tak, jak gołąbki. Natomiast my zaoszczędzamy zawijania.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Dania główne
Sałatka z bobem
Dania główne
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Dania główne
Groszek w sosie winnym
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 112
Sałatka z bobem
naprawdę smakuje wybornie, jest pyszna.
Odsłon: 86