Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki inaczej

Gołąbki inaczej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2504 Ocena: 17782

Dodano:

Odsłon: 701

Staropolski przepis na smaczne gołąbki.

Składniki

  • Mięso mielone wieprzowe 1 kg
  • Płatki owsiane drobne 1 szklanka
  • Jajka 2 szt.
  • Cebula biała 2 szt.
  • Kapusta biała 2 kg
  • Sól i pieprz do smaku
  • Sos pomidorowy 1 litr
  • mąka pszenna Typ 500
  • Tłuszcz do smażenia
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gołąbki inaczej

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Do mięsa dodać kolejno- drobno posiekaną kapustę, cebulę, wsypać płatki, doprawić do smaku, wbić jajka i bardzo dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować na dłoni kotlety- gołąbki, obtaczać w mące i obsmażyć z obu stron na tłuszczu. Następnie ułożyć w szerokim rondlu posmarowanym tłuszczem, zalać sosem pomidorowym i dusić powoli pod przykryciem przez 2 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń