Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na smaczne gołąbki.
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2652
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 863
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2652
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 863
Składniki
Wykonanie: Do mięsa dodać kolejno- drobno posiekaną kapustę, cebulę, wsypać płatki, doprawić do smaku, wbić jajka i bardzo dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować na dłoni kotlety- gołąbki, obtaczać w mące i obsmażyć z obu stron na tłuszczu. Następnie ułożyć w szerokim rondlu posmarowanym tłuszczem, zalać sosem pomidorowym i dusić powoli pod przykryciem przez 2 godziny.