Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 23
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 116
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 77
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 148
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 23
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 116
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 77
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 148
Składniki
Ryż zalać 3 litrami wrzącej osolonej wody ,gotować 15 min ,odcedzić i opłukać zimną wodą. Drobno posiekane cebule zrumienić na maśle. Ryż wymieszać z mięsem i cebulą wraz z tłuszczem. Doprawić solą i pieprzem. Z kapusty usunąć zepsute liście. Nacinając przy głąbie ,tak by liście nie popękały ,rozdzielić je i ściąć łykowate części. Liście włożyć na 4 min do osolonego wrzątku ,odcedzić. Farsz nakładać łyżką na liście ,zwinąć w rulonik ,po czym oba końce wcisnąć do środka ,tak aby farsz nie wystawał. Brytfannę wyłożyć liśćmi kapusty ,a na nich ułożyć gołąbki. Zalać bulionem wołowym lub grzybowym. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 1,5 godziny.