Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336696
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4071
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423202
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2626
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336696
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4071
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423202
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2626
Składniki
Ryż zalać 3 litrami wrzącej osolonej wody ,gotować 15 min ,odcedzić i opłukać zimną wodą. Drobno posiekane cebule zrumienić na maśle. Ryż wymieszać z mięsem i cebulą wraz z tłuszczem. Doprawić solą i pieprzem. Z kapusty usunąć zepsute liście. Nacinając przy głąbie ,tak by liście nie popękały ,rozdzielić je i ściąć łykowate części. Liście włożyć na 4 min do osolonego wrzątku ,odcedzić. Farsz nakładać łyżką na liście ,zwinąć w rulonik ,po czym oba końce wcisnąć do środka ,tak aby farsz nie wystawał. Brytfannę wyłożyć liśćmi kapusty ,a na nich ułożyć gołąbki. Zalać bulionem wołowym lub grzybowym. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 1,5 godziny.