Smaczna odmiana. Takich mielonych jeszcze nie jedliście! gorąco polecam!
Gołąbki meksykańskie
Składniki
- mięso mielone, 1/2 kg
- mała biała kapusta, 1 szt
- ryż i kasza manna, po 6 łyżek
- jajka, 3, 4 szt
- Bułka tarta
- przyprawa "Warzywko", 2, 3 łyżki
- słodka papryka, 1 szt
- pieprz
- czosnek, 2 ząbki
- koncentrat pomidorowy, 2 puszki
- olej, do smażenia
Składniki
- mięso mielone, 1/2 kg
- mała biała kapusta, 1 szt
- ryż i kasza manna, po 6 łyżek
- jajka, 3, 4 szt
- Bułka tarta
- przyprawa "Warzywko", 2, 3 łyżki
- słodka papryka, 1 szt
- pieprz
- czosnek, 2 ząbki
- koncentrat pomidorowy, 2 puszki
- olej, do smażenia
Etapy przygotowania
Kapustę szatkuję drobniutko i mieszam z mięsem. Dodaję jaja, kaszę, ryż, czosnek, pokrojoną paprykę. Formuję małe kotlety, obtaczam w bułce, smażę.
Do żaroodpornego garnka wlewam litr wody, dodaję przyprawę, koncentrat pomidorowy, tłuszcz. Na dno kładę liście kapusty, potem warstwę kotletów, znowu liście itd. Zapiekam w temp. 160 stopni C przez 2 godziny.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)
Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 141
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 829
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 86
Ostatnio komentowane przepisy
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 141
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 829
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 86
Składniki
- mięso mielone, 1/2 kg
- mała biała kapusta, 1 szt
- ryż i kasza manna, po 6 łyżek
- jajka, 3, 4 szt
- Bułka tarta
- przyprawa "Warzywko", 2, 3 łyżki
- słodka papryka, 1 szt
- pieprz
- czosnek, 2 ząbki
- koncentrat pomidorowy, 2 puszki
- olej, do smażenia
Kapustę szatkuję drobniutko i mieszam z mięsem. Dodaję jaja, kaszę, ryż, czosnek, pokrojoną paprykę. Formuję małe kotlety, obtaczam w bułce, smażę.
Do żaroodpornego garnka wlewam litr wody, dodaję przyprawę, koncentrat pomidorowy, tłuszcz. Na dno kładę liście kapusty, potem warstwę kotletów, znowu liście itd. Zapiekam w temp. 160 stopni C przez 2 godziny.