Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moi drodzy, z przykrością muszę Was poinformować, że jest to ostatni przepis dodany na stronę R'n'G Kitchen. Złożyło się na to wiele czynników. Jedne dość banalne inne bardzo poważne. Wybrałem ten dzień, ponieważ jutro jest ostatni dzień roku, a przede mną jeszcze wiele do zrobienia. Gołąbki popełnione dzisiaj, smakują wybornie, pieczarki nadały im cudownego, grzybowego charakteru. Oczywiście bez sosu pomidorowego nie mogło się obyć. Tak więc łapcie ten ostatni przepis, naskrobany w starym 2023 roku i niecierpliwie czekajcie na nowe. Mam jeszcze czym się z Wami dzielić...właśnie piekę miodownik ;) będą i śledzie po kaszubsku...i takie tam ;) W Nowym Roku, życzę wam samych dobrych i najlepszych chwil. W Sylwestra zaś, szampańskiej zabawy do białego rana, bez kaca i moralniaka ;) Do zobaczenia już za rok ;) Arek Gie
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4374
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11877
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5586
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4374
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11877
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5586
Składniki
Z kapusty usuwamy uszkodzone liście. Nie wyrzucamy, myjemy i odkładamy. Następnie wycinamy głąb i lekko sparzamy we wrzątku. Liście zdejmujemy, studzimy i usuwamy zgrubiałą część. Ryż gotujemy ok. 10 min. Odcedzamy i studzimy. Cebulę siekamy i szklimy na rozgrzanej oliwie. Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mięso mieszamy z ryżem, pieczarkami, koperkiem i cebulą. Masę doprawiamy solą oraz pieprzem. Na każdy liść układamy farsz. Zawijamy gołąbki. Brytfankę wyściełamy uszkodzonymi liśćmi, na nich układamy gołąbki i zalewamy bulionem. Całość zakrywamy uszkodzonymi liśćmi i pieczemy (pod przykryciem) 40-50 min w temperaturze 180°C. Podajemy z ulubionym sosem.