Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z przepisu mojej Babci.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3938
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19926
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3050
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4268
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3938
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19926
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3050
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4268
Składniki
Wykonanie: Kapustę włożyć do wrzącej wody , zaparzyć i wyciąć grube nerwy. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. Cebule posiekać, przysmażyć na tłuszczu i dodać do mielonego mięsa. Wbić jajko, doprawić do smaku, połączyć z ugotowanym ryżem i dokładnie wymieszać. Kłaść łyżka nadzienie na liściach kapusty i zawijać gołąbki. Układać w naczyniu żaroodpornym wyłożonym plastrami boczku. Każdą warstwę skropić olejem i posypać przyprawą. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170 stopni około godziny.