Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z przepisu mojej Babci.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1476
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6006
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8891
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18857
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1476
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6006
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8891
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18857
Składniki
Wykonanie: Kapustę włożyć do wrzącej wody , zaparzyć i wyciąć grube nerwy. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. Cebule posiekać, przysmażyć na tłuszczu i dodać do mielonego mięsa. Wbić jajko, doprawić do smaku, połączyć z ugotowanym ryżem i dokładnie wymieszać. Kłaść łyżka nadzienie na liściach kapusty i zawijać gołąbki. Układać w naczyniu żaroodpornym wyłożonym plastrami boczku. Każdą warstwę skropić olejem i posypać przyprawą. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170 stopni około godziny.