Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z przepisu mojej Babci.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2330
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1449
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 536
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3619
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1329
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2330
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1449
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 536
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3619
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1329
Składniki
Wykonanie: Kapustę włożyć do wrzącej wody , zaparzyć i wyciąć grube nerwy. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. Cebule posiekać, przysmażyć na tłuszczu i dodać do mielonego mięsa. Wbić jajko, doprawić do smaku, połączyć z ugotowanym ryżem i dokładnie wymieszać. Kłaść łyżka nadzienie na liściach kapusty i zawijać gołąbki. Układać w naczyniu żaroodpornym wyłożonym plastrami boczku. Każdą warstwę skropić olejem i posypać przyprawą. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170 stopni około godziny.