Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inne niż zazwyczaj...
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2857
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421949
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2200
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2857
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421949
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2200
Składniki
W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli. Na wrzątek wrzucić liście czerwonej kapusty, gotować około 10 minut, aby nieco zmiękły. Następnie wyjąć z wody, wystudzić. Farsz: Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu, wyjąć z wody, wystudzić, wysypać z woreczka. Papryczkę chili pokroić w drobną kosteczkę. Wystudzoną kaszę wymieszać z pesto i papryczką chili. Na każdy liść kapusty nakładać po łyżce przygotowanego nadzienia, zakładać z obu stron brzegi listka i całość zwijać w wałek. W rondlu rozgrzać smalec, po czym wkładać gotowe gołąbki zwiniętą stroną w dół. Gołąbki zalać niewielką ilością przegotowanej wody, dusić pod przykryciem przez pół godziny. W razie potrzeby podlewać jeszcze gotowaną wodą. Gołąbki przed podaniem posypać tartym parmezanem.
Smacznego :)