Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inne niż zazwyczaj...
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1706
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15062
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2199
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8854
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1706
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15062
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2199
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8854
Składniki
W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli. Na wrzątek wrzucić liście czerwonej kapusty, gotować około 10 minut, aby nieco zmiękły. Następnie wyjąć z wody, wystudzić. Farsz: Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu, wyjąć z wody, wystudzić, wysypać z woreczka. Papryczkę chili pokroić w drobną kosteczkę. Wystudzoną kaszę wymieszać z pesto i papryczką chili. Na każdy liść kapusty nakładać po łyżce przygotowanego nadzienia, zakładać z obu stron brzegi listka i całość zwijać w wałek. W rondlu rozgrzać smalec, po czym wkładać gotowe gołąbki zwiniętą stroną w dół. Gołąbki zalać niewielką ilością przegotowanej wody, dusić pod przykryciem przez pół godziny. W razie potrzeby podlewać jeszcze gotowaną wodą. Gołąbki przed podaniem posypać tartym parmezanem.
Smacznego :)