Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inne niż zazwyczaj...
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 585
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 294
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1499
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 585
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 294
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1499
Składniki
W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli. Na wrzątek wrzucić liście czerwonej kapusty, gotować około 10 minut, aby nieco zmiękły. Następnie wyjąć z wody, wystudzić. Farsz: Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu, wyjąć z wody, wystudzić, wysypać z woreczka. Papryczkę chili pokroić w drobną kosteczkę. Wystudzoną kaszę wymieszać z pesto i papryczką chili. Na każdy liść kapusty nakładać po łyżce przygotowanego nadzienia, zakładać z obu stron brzegi listka i całość zwijać w wałek. W rondlu rozgrzać smalec, po czym wkładać gotowe gołąbki zwiniętą stroną w dół. Gołąbki zalać niewielką ilością przegotowanej wody, dusić pod przykryciem przez pół godziny. W razie potrzeby podlewać jeszcze gotowaną wodą. Gołąbki przed podaniem posypać tartym parmezanem.
Smacznego :)