Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inne niż zazwyczaj...
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5404
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1765
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5308
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1810
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5404
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1765
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5308
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1810
Składniki
W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli. Na wrzątek wrzucić liście czerwonej kapusty, gotować około 10 minut, aby nieco zmiękły. Następnie wyjąć z wody, wystudzić. Farsz: Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu, wyjąć z wody, wystudzić, wysypać z woreczka. Papryczkę chili pokroić w drobną kosteczkę. Wystudzoną kaszę wymieszać z pesto i papryczką chili. Na każdy liść kapusty nakładać po łyżce przygotowanego nadzienia, zakładać z obu stron brzegi listka i całość zwijać w wałek. W rondlu rozgrzać smalec, po czym wkładać gotowe gołąbki zwiniętą stroną w dół. Gołąbki zalać niewielką ilością przegotowanej wody, dusić pod przykryciem przez pół godziny. W razie potrzeby podlewać jeszcze gotowaną wodą. Gołąbki przed podaniem posypać tartym parmezanem.
Smacznego :)